неділя, 24 листопада 2019 17:16

Посол США хотіла зробити Ситника президентом - Луценко

Посол США хотіла зробити Ситника президентом - Луценко
За словами Луценка, Ситник заявляв, що підтримує президентську кампанію Гілларі Клінтон Фото: Вікипедія

Колишній генпрокурор України Юрій Луценко скаржився адвокату президента США Руді Джуліані на те, що тодішній посол США Марі Йованович витрачає забагато грошей на піар НАБУ та хоче зробити його директора Артема Ситника наступним Президентом України.

Про це свідчать документи, оприлюднені на сайті American Oversight, пише Укрінформ.

Ексгенпрокурор висловлював невдоволення щодо керівництва новостворених антикорупційних органів, їхню некерованість та неефективність, а також говорив про конфлікт між Ситником та керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

За словами Луценка, Ситник заявляв, що підтримує президентську кампанію Гілларі Клінтон.

Йованович була відкликана з Києва у травні – на 2 місяці раніше від запланованого терміну. На слуханнях у Палаті представників вона заявила, що президент США Дональд Трамп особисто вимагав від Держдепу її звільнення та "розгорнув кампанію" проти неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили сотню сторінок документів про відносини між США та Україною

На початку березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що під час першої зустрічі після призначення на посаду з послом США Марі Йованович вона нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. У Держдепартаменті США назвали його заяви неправдивими.

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що колишній посол США в Україні Марі Йованович збрехала під час виступу у Конгресі у справі імпічменту президента США Дональда Трампа. За його словами, він звертався до посольства США в Україні із проханням організувати зустріч з генеральним прокурором США. Луценко хотів обговорити з американським колегою питання повернення 7 мільярдів доларів, які оточення Віктора Януковича вивело з України до США, передає pravda.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Посол США хотіла зробити Ситника президентом - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути