пʼятниця, 13 квітня 2012 14:28

Посол Німеччини вважає, що Тимошенко можна лікувати за кордоном

Посол Німеччини вважає, що Тимошенко можна лікувати за кордоном
Тимошенко можуть відправити на лікування за кордон? Фото: ua.korrespondent.net

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет вважає, що лікування екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко в німецькій клініці реально, якщо на це буде політична воля української сторони.

"З моєї точки зору, це цілком реально, якщо на те є політична воля", - сказав посол в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в п'ятницю.

Він нагадав, що 13 квітня німецькі лікарі приїдуть в Україну знову для ознайомлення з умовами в лікарні, де планується лікування екс-прем'єра.

"Були також проведені переговори між представниками урядів Німеччини та України. І в результаті цих контактів домовилися перевірити можливість такого лікування", - зазначив німецький дипломат.

Він також додав, що Україна є членом Ради Європи, а стаття 39 регламенту Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) та тимчасове постанову ЄСПЛ створюють можливу основу для лікування Ю.Тимошенко за кордоном. "З іншого боку таку основу створює і реформа Кримінально-процесуального кодексу при наявності відповідної волі. Але це, звичайно ж, справа українського керівництва і українського законодавця", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Посол Німеччини вважає, що Тимошенко можна лікувати за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути