понеділок, 29 жовтня 2012 00:23

Посол ЄС помітив на виборах багато порушень

Посол ЄС помітив на виборах багато порушень
Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський. Фото: vkurse.ua

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський, який після закінчення голосування відвідує штаби політсил, які за даними екзит-полів пройшли до парламенту, розповів, як ЄС буде оцінювати українські вибори. Про це повідомляє ВВС України.

"Вибори ще не закінчилися. Поки у нас закінчився день голосування, а зараз почнеться підрахунок голосів. Ми повинні подивитися, чи буде цей процес настільки прозорим і настільки добре проведеним, щоб можна було визнати, що результат голосування відображає те, що люди, які кидали бюлетені в урни, хотіли висловити", - сказав посол.

"Поки видно - в тому числі за заявами різних політичних лідерів, серед яких пан Яценюк, з яким я тільки що розмовляв, - що в цій країні функціонує демократія. Я думаю, що це дуже важливо визнати як політичний факт", - зазначив Томбінський.

На запитання з приводу фактів порушень, які можуть послужити підставою для того, щоб визнати вибори недемократичними посол відповів, що "є дуже багато порушень, зафіксовані міжнародними наглядовими місіями, і це треба відмітити".

"Звичайно, є багато речей, які потрібно виправляти. І це знають всі політичні актори, які брали участь у виборчому процесі. Тут мова йде і про функціонування виборчих комісій, і про організацію виборів у цілому, підготовку структур, відповідальних за проведення виборів", - підкреслив він.

За його словами, дуже важливою є реакція ЦВК на заяви про порушення.

"Думаю, що буде дуже важливим, як Центральна виборча комісія реагуватиме на заяви про виборчі порушення, тому що саме це покаже, чи є інститути, відповідальні за проведення виборів, інститутами демократичної держави. Є дуже багато порушень, зафіксованих міжнародними наглядовими місіями, і це треба відмітити", - сказав посол.

"Вже потім всі політичні спостерігачі повинні будуть оцінити, наскільки ці порушення могли вплинути на остаточний результат виборів. Сьогодні я не знаю, це будуть знати політичні партії", - додав Томбінський.

Зараз ви читаєте новину «Посол ЄС помітив на виборах багато порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути