Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2022 11:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Посли РФ "розганяють" брехливі заяви про війну та контрнаступ ЗСУ

Посли РФ "розганяють" брехливі заяви про війну та контрнаступ ЗСУ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських послів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 9 вересня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює черговий фейк щодо війни в Україні, повідомила в п'ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"НАТО фактично у ручному режимі керує діями Києва на театрі воєнних дій, але про жоден нібито прорив Збройних сил України не може бути й мови. Україна просто відправила на загибель кілька тисяч людей під час спроби наступу", – дезінформує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Постійний представник Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов проманіпулював заявою щодо санкцій ЄС.

"Західні країни запровадили проти РФ рекордні 11 тисяч санкцій, які мешканці країни досі не помітили", – сказав дипломат.

Дезінформацію ширить і керівник Федерального агентства Росії у справах національностей Ігор Барінов.

"Захід посилив тиск на етнічні та релігійні громади в РФ з метою плекання сепаратизму, проте (війна проти України – Gazeta.ua) може допомогти країні позбутися всіх проблем, що виникають на міжнаціональному ґрунті", – заявив росіянин.

Небензя у вівторок також зробив низку неправдивих і маніпулятивних заяв. Сказав, що Росія неухильно дотримується принципів безпеки в контексті ситуації із Запорізькою атомною електростанцією. Нібито РФ шкодує, що Міжнародне агентство з атомної енергії у своїй доповіді не вказує джерел обстрілів ЗАЕС, а російська армія не використовує електростанцію як військову базу.

Насправді ж Російська Федерація намагалася тиснути на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі, коли він готував звіт про ситуацію на Запорізькій АЕС. Про те, що делегація РФ в ООН маніпулює звітом, під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй 6 вересня заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зараз ви читаєте новину «Посли РФ "розганяють" брехливі заяви про війну та контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути