Ексклюзиви
вівторок, 30 травня 2017 15:14

Остання країна ЄС ратифікувала асоціацію для України

Остання країна ЄС ратифікувала асоціацію для України
Верхня палата парламенту Нідерландів - Сенат підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Фото: Yuriy Vlasenko (Shutterstock)

Верхня палата парламенту Нідерландів - Сенат - підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Нідерландські парламентарії проголосували за ратифікацію цього документа на засіданні 30 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сенат Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Дякуємо нідерландським парламентарям за мудре і далекоглядне рішення, яке піде на користь обом державам і зміцнить Європу", - повідомляє офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у Facebook.

Після передачі ратифікаційних документів до Брюсселя асоціація Україна – Європейський Союз буде затверджена Радою ЄС. Угода почне діяти в повному обсязі, а не в режимі тимчасового застосування, як досі.

Як повідомляє "Європейська правда", в Сенаті проходило тільки голосування без обговорення - депутати голосували вставанням, оскільки у Нідерландах не застосовують електронну систему голосування.

За попереднім підрахунком, 50 депутатів проголосували за ратифікацію угоди, 25 - проти.

Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко змінив посла у Нідерландах

6 квітня 2016 року на консультативному референдумі у Нідерландах проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% нідерландців, які прийшли на дільниці.

Попри те, що референдум носив консультаційний характер, уряд Нідерландів вирішив не ігнорувати його результати і повернув питання про ратифікацію до парламенту.

У грудні 2016-го Рада міністрів Нідерландів узгодила текст законопроекту, необхідного для ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Згодом Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Домовленість оформили у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

Зараз ви читаєте новину «Остання країна ЄС ратифікувала асоціацію для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути