вівторок, 25 січня 2022 22:45

Посла Хорватії викликали на килим до МЗС України

Посла Хорватії викликали на килим до МЗС України
МЗС України викликало хорватського посла. Фото: УНН

Посла Хорватії в Україні Аніку Джаміч викликали до Міністерстві закордонних справ України. Так українська сторона відреагувала на скандальні висловлювання хорватського президента Зорана Мілановича на адресу української держави.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента Хорватії занесли в базу "Миротворця"

"Твердження Зорана Мілановича про події Революції Гідності ображають пам'ять українців та іноземців, які віддали життя заради європейського майбутнього України. Виражене глибоке розчарування висловлюваннями президента Хорватії про членство України в НАТО та недоречність допомоги нашій державі на тлі російської агресії", — йдеться у повідомленні.

В МЗС назвали заяву хорватського президента зневажливою, а самого Мілановича невдячним.

"Заява хорватського президента є зневажливою та дивує своєю невдячністю після допомоги, яку Україна та українці надавали Хорватії під час її боротьби за незалежність, а також у боротьбі з руйнівними пожежами минулого року. Але ми впевнені, що ця невдячність є його особистою рисою і не поширюється на хорватський народ, з яким нас поєднує дружба та взаємна повага", — наголосили в українському відомстві.

Там зазначили, що заяви Мілановича ретранслюють наративи російської пропаганди, не відповідають послідовній офіційній позиції Хорватії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, завдають шкоди двостороннім відносинам, а також підривають єдність ЄС та НАТО в умовах нинішніх загроз безпеці в Європі.

МЗС України вимагає публічного спростування цих образливих заяв президента Хорватії та їх неповторення у майбутньому. Посол України також здійснить відповідний демарш у Загребі.

Раніше Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО і усіма силами заважатиме будь-якому залученню Хорватії до конфлікту між РФ і Україною. У разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій, сказав Міланович.

Зараз ви читаєте новину «Посла Хорватії викликали на килим до МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути