субота, 24 березня 2012 12:33

Посада Порошенка має покращити імідж Януковича у Європі - політолог

Посада Порошенка має покращити імідж Януковича у Європі - політолог
Михайло Басараб думає, що радикальних змін в економіці не буде. Фото: facebook.com

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб вважає, що призначення Порошенка на посаду міністра економіки має покращити імідж української влади на Заході.

"За задумом можновладців, це має покращити сприйняття Януковича у Європі, - каже політолог. - Адже Порошенко був з Віктором Ющенком, він не помічений у брутальній політичній чи бізнесовій поведінці. Він є власником одного з опозиційних каналів, і це позитивний сигнал для Європи".

Також, на думку Басараба, призначення Порошенка свідчить, що команда Януковича починає готуватися до президентських виборів 2015 року.

"Це один з підготовчих заходів Януковича до майбутніх виборів президента, - переконаний політолог. - Порошенко - достатньо прагматичний політик. Він розуміє, що перехід до президентської команди матиме для нього певні іміджеві втрати. Частина його прихильників від нього відвернеться. Але він до цього готовий. Бо ті політичні й бізнесові дивіденди, які він отримав, перекриють цю втрату популярності. Пропозиції, які Порошенко направив президенту - це декларативний крок. Якби він просто пішов на співпрацю з владою без висунення певних публічних позитивних вимог, то це було б сприйнято суспільством ще гірше".

Басараб вважає, що на посаді міністра економіки Петро Порошенко не зможе зробити чогось радикального.

"Порошенко - людина досвідчена. Він розуміє, що в нинішніх реаліях перевернути ситуацію в економіці не зможе. Намагатиметься впроваджувати новації для поліпшення бізнес-клімату та створення конкурентного середовища. Але не все буде сприйнято системою, щось суперечитиме її правилам. Політична перспектива Порошенка залежатиме від того, скільки ще серйозних політиків віллються до владної команди Януковича. Якщо таких постатей, як Порошенко і Тігіпко, буде з десяток, то негативний наслідок для кожного з них нівелюється. Бо це виробить у суспільства певний імунітет до таких вчинків", - резюмує Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Посада Порошенка має покращити імідж Януковича у Європі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути