понеділок, 16 липня 2018 14:36

Порошенко заговорив про новий наступ Росії

Порошенко заговорив про новий наступ Росії
Росія планує атаку на Маріуполь, попереджає президент Петро Порошенко. Фото: president.gov.ua

Росія планує атаку на порт у Маріуполі і, можливо, воєнну операцію в Азовському морі. Про це заявив президент Петро Порошенко під час відвідування військових навчань Sea Breeze-2018 в Одесі.

Після окупації Росією Криму обстановка у Чорноморському регіоні вкрай напружена і РФ постійно збільшує своє військове угрупування на окупованих територіях, сказав він, пише "Українська правда"

"Росіяни зараз почали здійснювати незаконну зупинку, догляд в Азовському морі кораблів, які прямують в українські порти. Причому, як під українським прапором, так і іноземні", - сказав він.

"Це робиться для того, щоб заблокувати порти України в Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, розпочати воєнну операцію, атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії, атаки на інші порти Азовського моря", - продовжив Порошенко.

Саме тому важливою є готовність Військово-морських сил України, зауважив президент.

Спільні навчання українських військових з колегами із НАТО та з союзниками з безпеки у Чорноморському регіоні сприяють відродженню ВМС, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як анексували Крим

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко заговорив про новий наступ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути