понеділок, 22 січня 2018 11:10

Порошенко в День соборності згадав помилки України щодо Кремля

Порошенко в День соборності згадав помилки України щодо Кремля
Петро Порошенко на відкритті виставки "Українське коло" у Музеї історії Києва, присвяченої Дню соборності та 100-річчю проголошення незалежності УНР.

Росія застосовує проти України такі ж методи гібридної війни, які задіювала під час української революції 1917-1920 років.

Про це сказав президент Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня соборності України.

"Конче необхідно проаналізувати і врахувати повчальний досвід і уроки української революції минулого століття. Щоб захистити і відстояти суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Бо для того, щоб відстояти незалежність тоді, українцям забракло єдності. Втрата самостійності і більшовистська окупація призвели до багатьох втрат...

Росія застосовувала тоді проти Української держави такі ж методи гібридної війни, що й нині. Невизнання присутності своїх військ на території УНР. Створення маріонеткових проросійських республік, які визнавала лише Росія. Фінансова і збройна підтримка так званих повстанських рухів, як із сучасної стрічки новин. Але сьогодні ми значно сильніші, більш об'єднані, набагато досвідченіші. Нація загартована століттям боротьби. Ми спираємося на вагому міжнародну підтримку, боєздатні Збройні сили, віру в себе і свою національну європейську державу", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Береги Києва з'єднали живим ланцюгом соборності

День Соборності в Україні офіційно відзначають 22 січня з 1999 року. 21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши річницю Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко в День соборності згадав помилки України щодо Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути