пʼятниця, 30 листопада 2018 14:41

Порошенко: Україна більше не буде молитися за російське військо

Порошенко: Україна більше не буде молитися за російське військо
Фото: twitter.com/poroshenko

Із наданням автокефалії Українській церкві в Україні не будуть у храмах молитися за російських військових і владу країни-окупанта.

На цьому наголосив президент Петро Порошенко під час поїздки до Хмельницького.

"Учора відбулося диво - надзвичайна історична подія для всіх українців. Прийняте рішення синодом Вселенського патріархату, яке благословив Вселенський патріарх Варфоломій, про створення єдиної помісної автокефальної Української православної церкви. Це рішення відбулося - за це велика подяка Господу. Без його волі нічого б цього не сталося. Його Всесвятість благословив проведення православного Собору, який заснує Українську церкву.

І Україна більше не буде мати церкву, яка керується з Москви. В українських церквах не будуть більше молитися за російську владу та російське воїнство. А будуть молитися за Україну, український народ, за його щастя, за волю", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка повідомили, коли опублікують текст томосу

29 листопада повідомили, що синод Вселенського патріархату підготував конституційну хартію (статут) для української церкви. На синоді Вселенського патріархату було схвалено текст томосу про надання незалежності українській церкві.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Україна більше не буде молитися за російське військо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути