Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 15:32

Порошенко зробив заяву з приводу рішення НАТО про зближення з Україною

Порошенко зробив заяву з приводу рішення НАТО про зближення з Україною
Петро Порошенко: "Вдячний за тверду позицію підтримки України" Фото: twit.su

Президент Петро Порошенко вважає, що рішення про НАТО надання Україні статусу країни-аспіранта – визнання реального стану відносин України з НАТО.

"Саме про це йшлося під час моєї останньої зустрічі з Генеральним Секретарем НАТО у Мюнхені, а також нещодавньої телефонної бесіди з Віце-президентом США.

Вдячний за тверду позицію підтримки України, для якої одним з ключових пріоритетів національної безпеки є досягнення критеріїв членства в Альянсі.

Наша наступна амбіція - План дій щодо членства для України. Саме цьому був присвячений мій лист Генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу в лютому 2018 року, де з посиланням на статтю 10 Договору про заснування НАТО мною було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО проведе військові навчання на кордоні з Росією

Тиха дипломатія з просування наших принципових позицій, про що домовлено з нашими партнерами, дає свої вагомі результати", - зазначив президент на своїй офіційній сторінці у Facebook.

10 березня НАТО надало Україні статус країни-аспіранта. Це означає декларацію прагнень до вступу в ор-ганізацію. Разом з нами його отримали Боснія та Герцоговина, Грузія і Македонія.

"Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка здатна взяти на се-бе зобов'язання членства та сприяти безпеці в євроатлантичному регіоні. З 1949 року членство в НАТО зросло з 12 до 29 країн через сім етапів розширення. На сьогодні чотири країни-партнери заявили про свої прагнення до вступу в НАТО: Боснія та Герцеговина, Грузія, колишня югослав-ська республіка Македонія та Україна", - йдеться у повідомленні на офіційному сайті Північноат-лантичного альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зробив заяву з приводу рішення НАТО про зближення з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути