неділя, 11 листопада 2018 21:17

Порошенко розповів, про що говорив з Макроном і Меркель

Порошенко розповів, про що говорив з Макроном і Меркель
Президент України Петро Порошенко провів брифінг з лідерами Німеччини та Франції. Фото: АСН

Домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані в Мінських угодах зобов'язання - марно.

Про це під час брифінгу за підсумком тристоронньої зустрічі з лідерами Німеччини та Франції заявив президент України Петро Порошенко.

"Ми обговорили питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу і підтримку позиції України з боку наших партнерів по "нормандському формату". Раніше про свою підтримку заявляли Велика Британіяа, США і інші країни", - зазначив президент.

Порошенко додав, що на його думку "лише миротворча місія ООН на Донбасі здатна забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і забезпечити, якщо хочете - примусити Росію - виконувати взяті на себе зобов'язання".

"Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов'язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника в ранзі посла. Це точно неприйнятно", - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обговорює з Меркель і Макроном фейкові вибори на Донбасі

Він додав, що під час тристоронньої зустрічі сторони "твердо наголосили на позиції засудження "виборів" в ОРДЛО та підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України".

"Чітко було наголошено, що це ("вибори" - ред.) - брутальне порушення Росією взятих на себе зобовязань в рамках Мінських домовленостей... Також було відмічено відповідальне ставлення України до Мінських угод", - зазначив Порошенко.

У ході переговорів учасники також обговорили питання звільнення політв'язнів, які утримуються в тюрмах РФ.

Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною разом з лідерами країн світу у Парижі взяв участь у пам'ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни. Про це повідомляє сайт глави держави. Заходи почалися зранку в Єлисейському палаці та продовжилися біля Тріумфальної арки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, про що говорив з Макроном і Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути