четвер, 18 квітня 2019 21:53

Порошенко розпорядився укомплектувати філіали Приватбанку готівкою

Порошенко розпорядився укомплектувати філіали Приватбанку готівкою
Нацбанк отримав доручення не допустити збоїв у роботі Приватбанку. Фото: blog.allo.ua

Президент Петро Порошенко дав доручення забезпечити функціонування всіх відділень Приватбанку і проаналізувати ризики від рішення суду, який скасував націоналізацію фінустанови.

Відповідне рішення глава держави озвучив за результатами термінової наради Ради нацбезпеки та оборони.

"Вношу такі пропозиції. Національному банку забезпечити безперебійну роботу всіх філіалів Приватбанку, укомплектувати їх необхідною готівкою, не допустити збоїв у функціонування.

Міністерству фінансів проаналізувати ризики і загрози, пов'язані з можливим виконанням рішення Окружного адміністративного суду, якщо воно вступить у силу. Прорахувати можливі збитки держави.

На скільки я розумію, якщо ми вилучимо 155 мільярдів гривень докапіталізації, це потягне за собою ризики у вигляді 10 мільярдів додаткового фінансування у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, які держава буде зобов'язана взяти за рахунок коштів державного бюджету. А виплата цих грошей буде мати величезні ризики для інфляції, курсової політики, стабільності банківської системи. Ми точно не можемо допустити подібного сценарію", - сказав Порошенко.

Він також підтримав пропозицію міністра юстиції Павла Петренка звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з проханням прискорити кваліфікаційне оцінювання суддів Окружного адмінсуду, який ще не реформували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вова посміхається, а Бєня повертається" — мережа обурюється рішенням суду щодо Приватбанку

18 квітня Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Кабінет міністрів і Національний банк України готують апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розпорядився укомплектувати філіали Приватбанку готівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути