Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 00:26

Порошенко роздмухує смуту - заступник Авакова

Порошенко роздмухує смуту - заступник Авакова
Порошенко хоче розпочати нову президентську кампанію, натякнув Геращенко. Фото: Getty Images

У зіткненнях під Офісом президента зацікавлений Петро Порошенко. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "1+1" ввечері у четвер, коментуючи акцію протесту на Банковій, викликану ув'язненням громадського діяча Сергія Стерненка.

"Поруч із Офісом президента зібралися купа людей, які почали бійку з поліцейськими. Бризкали в очі сльозогінним газом, зривали з них каски. Конституція гарантує право громадянам на мирний протест і МВС підтримує будь-які мирні мітинги, ми готові їх захищати. Але те, що було під Офісом президента - це була вакханалія.

Той, хто задумував цю акцію, він мріяв про те, що поліцейські будуть бити у відповідь мітингуючих. Цього не сталося.

Ми знали - той, хто спрямовує за кулісами ці акції, він заплатив би величезні гроші, щоб поліцейські побили хоч одну особу. Для того, щоб знову вилізти як 1 грудня 2013 року на бульдозер і почати нову президентську кампанію. Ми не дозволимо перетворювати акції спротиву на вакханалію насильства", - заявив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти оголосили початок безстрокової акціі на підтримку Стерненка

На запитання "Які політичні сили стоять за роздмухуванням ситуації?" заступник міністра відповів: "Я прямо кажу, що пан Петро Олексійович Порошенко зараз найбільше зацікавлений у тому, щоб в нашій країні була смута".

"У бійках брали участь декілька десятків осіб... Не дамо політиканам роздмухати громадянське протистояння", - додав Геращенко.

23 лютого громадського діяча Сергія Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

Ввечері того ж дня під Офісом президента відбулася акція протесту, у якій взяли участь кілька тисяч громадян.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко роздмухує смуту - заступник Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути