понеділок, 03 грудня 2018 12:43

Порошенко пропонує нардепам припинити "Великий договір" із РФ

Порошенко пропонує нардепам припинити "Великий договір" із РФ
Восени Порошенко підписав указ про непродовження договору. Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією та Україною, підписаного 1997-го.

Про це на погоджувальній раді повідомила представник президента у парламенті Ірина Луценко.

"Сьогодні президент Порошенко подав у парламент закон про припинення дії договору про дружбу і співробітництво між Україною та Російською Федерацією. Думаю, парламент зможе підтримати таку дію", - сказала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін назвав цифру "вбитих" договорів із РФ

Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією уклали 31 травня 1997-го строком на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією документа, якщо сторони не висловляться проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998-го, Держдума - 25 грудня 1998-го. Договір набув чинності 1 квітня 1999-го.

Договір визнавав непорушність наявних кордонів, повагу територіальної цілісності та взаємне зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

17 вересня президент Петро Порошенко підписав указ Ради національної безпеки і оборони про припинення дії договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пропонує нардепам припинити "Великий договір" із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути