вівторок, 16 жовтня 2018 10:56

Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ із Константинополем

Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ із Константинополем
Порошенко сподівався, що Росія не піде шляхом самоізоляції та конфлікту зі всім світовим православ'ям. Фото з відкритих джерел

Рішення Російської православної церкви розірвати відносини з Вселенським патріархатом демонструє правильність спрямування України в церковних питаннях.

Таке переконання висловив президент Петро Порошенко під час зустрічі з екзархами Вселенського патріарха у Києві архієпископом Даниїлом Памфілійським і єпископом Іларіоном Едмонтонським.

"Із очевидної подачі Кремля, керівництва країни-агресора, повністю від нього залежне російське церковне начальство заявило про розрив євхаристійного спілкування з Константинопольською матір'ю-церквою. Така реакція духовної та світської російської влади і від неї залежного церковного керівництва лише підтверджує, що ми з вами на правильному шляху", - сказав Порошенко.

Він констатував, що Росія протиставила себе всьому світові.

"Зараз і Російська церква поставила себе на шлях самоізоляції та конфлікту зі всім світовим православ'ям. Я сподівався, що цього не відбудеться", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Філарета прокоментували рішення синоду РПЦ

11 жовтня Синод Константинополя офіційно оголосив рішення про те, що Вселенський патріархат переходить до надання автокефалії Українській церкві.

15 жовтня Синод Російської православної церкви вирішив припинити євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ із Константинополем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути