Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2023 14:25

Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спрощене отримання УБД

Автор: ЄС
  Порошенко закликає ухвалити закон про спрощене отримання УБД і не змішувати це питання з реєстрами під вибори
Порошенко закликає ухвалити закон про спрощене отримання УБД і не змішувати це питання з реєстрами під вибори

Одне з найважливіших завдань парламенту – захист і підтримка Збройних сил України. Зараз наобхідно захистити військовий ПДФО, який хочуть вилучити з місцевих бюджетів, а також ухвалити законопроєкт про спрощене отримання статуту учасника бойових дій.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив п`ятий президент Петро Порошенко.

"Немає зараз нічого важливішого, ніж захистити наших воїнів. У нас знову законопроект про УБД стоїть в кінці. Законопроєкт мого авторства взагалі навіть не розглянутий комітетом", – зазначив Порошенко.

"Я наголошую, що не треба принижувати наших воїнів. Йдеться про справедливість, бо їм ці "ксиви" непотрібні. Це наше з вами зобов'язання – дати їм законодавчий захист, щоб вони могли захистити членів своїх родин, захистити родини загиблих", – пояснює Петро Порошенко.

Він закликав розглянути цей законопроєкт, "не плутаючи його з формуванням різних реєстрів, намаганням підтягнути туди полегшення проведення виборів".

"Бо мета України – це перемога у війні проти Путіна і проти Росії, а не перемога на виборах, як дехто намагається кожен законопроєкт тут використати", – сказав пʼятий Президент.

"На жаль, вчора ви проголосували 236-ма голосами, щоб забрати гроші у місцевого самоврядування, забрати їх у військових і передати їх на якісь ефемерні програми, де краще знають, де купляти яйця по 17, куртки за потрійною ціною, і як роздавати на початку повномасштабної агресії величезну кількість попередньої оплати", – нагадав Порошенко.

"Я прошу до другого читання спільно зібратися робочою групою, сконцентрувати ці гроші виключно на забезпеченні бригад з пунктів постійної дислокації, забезпечити ефективний контроль за цими грошима", – наголосив Порошенко.

"Вимагаємо розглянути тут УБД. Вимагаємо сформувати робочу групу по законопроєкту щодо військового ПДФО, захистити воїнів, місцеве самоврядування і децентралізацію", – закликав Петро Порошенко.

У проєкті державного бюджету на 2024 рік коштів на будівництво нових доріг не передбачено.

Дороги будуватимуть тільки за окремими рішеннями Кабінету міністрів за гроші з резервного фонду. Про це сказала голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спрощене отримання УБД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути