пʼятниця, 18 лютого 2022 13:20

Порошенко закликав негайно виділити гроші для армії: хороші дороги потрібні, але не для того, щоб ними їхали російські танки

Порошенко закликав негайно виділити гроші для армії: хороші дороги потрібні, але не для того, щоб ними їхали російські танки
Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко: "Зеленський має вгамувати свої корупційні апетити"

Експрезидент Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав негайно виділити кошти для фінансування Збройних Сил України.

Він подякував союзникам за надання озброєння і зауважив, що пріоритетом для влади має бути не дорожнє будівництво, а фінансування оборони.

"Ми дуже дякуємо нашим партнерам за допомогу, в тому числі і військову. Але Україна терміново потребує ще більше оборонної зброї, в тому числі в першу чергу протиповітряної і протиракетної. З урахуванням вчорашнього виступу пана Блінкена на Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй, що удар буде нанесений саме такий. Щоб створити купол, який захищає нас від російської переваги у повітрі", - наголосив Порошенко.

"І річ - не в даті. Ми не знаємо, в який день остаточно сказиться Путін. Росія постійно душитиме нас військовим кільцем по всій лінії кордону, то стискуватиме його, то послаблятиме. Вчора на Донбасі - 60 обстрілів, і нам треба жити в умовах постійної тривоги", - говорить п'ятий президент.

"Ми вимагаємо поставити наш законопроект про збільшення фінансування армії на 50 мільярдів, про комплектацію бригад, про збільшення грошового забезпечення, про розгортання черги резерву, формування стратегічного резерву і територіальної оборони", - наголошує лідер "Європейської Солідарності".

"Зеленський має вгамувати свої корупційні апетити на "великому крадівництві", зашити кишені і передати гроші армії. Хороші дороги безумовно потрібні. Але не для того, щоб ними їхали російські танки. Або щоби їх розбомбила російська авіація", - резюмує Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Зеленського з'явився новий схематоз - на виробництві паспортів

Як повідомляє видання "Економічна правда" з посиланням на бізнесмена Аміка Амірханяна, компанії якого займалися будівництвом доріг, корупційна складова під час будівельних та ремонтних робіт на автомобільних дорогах в Україні становить до 30%.

За його словами, в тендерах у рамках "Великого будівництва" відбувається штучне завищення вартості дорожнього будівництва та додаткова витрата коштів.

"Думаю, відсотків на 30 роботи [з будівництва доріг] могли б коштувати дешевше. Просто, знаєте, жодна фінансова інспекція не зможе визначити те, що ми можемо визначити. Тільки шляховик може вирахувати, де крадуть гроші на дорогах", – сказав Амірханян.

За його словами, відкати на "Великому будівництві" здійснюються у криптовалютах та їх отримує, зокрема, Служба безпеки за "кришування".

"Я маю інформацію, що сьогодні навіть СБУ від усіх тендерів отримує за прикриття шляховиків 0,5%. Це одержують у криптовалюті", – заявив бізнесмен.

Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню "РБК Україна" Заявив, що західні партнери мають фінансувати збільшення української армії, бо інакше доведеться забирати гроші з "великого будівництва".

"Ми можемо збільшити армію в два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги. Для нас це проблема", – сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав негайно виділити гроші для армії: хороші дороги потрібні, але не для того, щоб ними їхали російські танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути