понеділок, 21 травня 2018 06:35

Порошенко пояснив, як Росії вдалося окупувати Крим і Донбас

Порошенко пояснив, як Росії вдалося окупувати Крим і Донбас
Порошенко розповів про "русскій мір". Фото: УНІАН

Російський культурний імперіалізм був артпідготовкою для російської агресії проти України.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на церемонії пам'яті жертв політичних репресій, інформує news.eizvestia.com.

"Неприйнятно довгий час в гуманітарній політиці незалежної України домінували малоросійство і радянщина. У Москві для цього отруйного коктейлю придумали навіть назву і запатентували його - "русскій мір". Подібні інструменти впливу і підпорядкування інших країн в політології називають культурним імперіалізмом", - сказав Петро Порошенко.

За словами президента, то, що багатьма наївно сприймалося як звичайний культурний обмін, нехай і в основному односторонній, насправді було артпідготовкою для російської агресії.

"Десятиліттями, застосовуючи так звану "м'яку силу", Росія готувала безпечні маршрути для танків. І ось саме там, де їх ідеологічні диверсанти занурилися глибше, вони тоді і паралізували волю і опір. І саме там у нас тепер окуповані території, які треба звільняти і які ми точно звільнимо ", - підкреслив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент розповів скільки населених пунктів і вулиць вже декомунізували

Крім того, український лідер зазначив, що кілька поколінь українців виросли на ретельно відретушованій версії "Великої Вітчизняної війни". "За двадцять сім років незалежного буття ми нічого не забули і не відреклися немає від чого з того, що було правдою. Але разом з цим відкрили багато нових сторінок історії, які раніше від нас старанно ховалися ", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пояснив, як Росії вдалося окупувати Крим і Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути