пʼятниця, 21 квітня 2017 11:07

Порошенко пояснив унікальність суду над Росією

Порошенко пояснив унікальність суду над Росією
Росію визнали стороною Мінських домовленостей - Порошенко. Фото: president.gov.ua

Уперше до Росії застосували механізм міжнародного суду для притягнення за агресію і фінансування тероризму.

Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє сайт глави держави.

"Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей. Це означає, що Російська Федерація є стороною домовленостей, а не посередником, як із самого початку вона намагалась себе представити", - пояснив він.

"Унікальність цієї ситуації і в тому, що коли приймуть рішення (Міжнародного суду ООН. – Gazeta.ua), воно не потребує ніякого додаткового голосування – ані Генеральної асамблеї ООН, ані Ради безпеки ООН. Це рішення прямої дії. Його має виконувати будь-яка державою-член ООН. За невиконання зазначеного рішення передбачені санкції, які дуже боляче вдарять по будь-якій державі, що наважиться його ігнорувати", - зауважив він.

Необхідно найкращим чином представити у суді позицію України та визначити державу-агресора, додав Порошенко.

Президент зауважив, що суд ухвалив надзвичайно важливе рішення. Росію зобов'язали зробити декілька кроків: починаючи від відновлення функціонування Меджлісу кримськотатарського народу і завершуючи забезпеченням права українських громадян на вивчення української мови в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін потрапив у глухий кут

19 квітня Міжнародний суд ООН у Гаазі частково задовольнив позов України проти Росії. Зокрема, зобов'язав РФ скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу в Криму та відновити навчання українською мовою на півострові. Водночас суд відмовив у тимчасових заходах щодо Росії за конвенцією із боротьби з тероризмом. Суд зауважив, що Україна не надала достатньо доказів.

Проміжне рішення має умовне значення для розгляду справи за суттю. Він триватиме кілька років. Нинішні рішення умовно впливатимуть на кінцевий результат.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пояснив унікальність суду над Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути