вівторок, 16 серпня 2016 13:40

Порошенко повинен негайно вирішити показуху з е-декларуванням - Transparency International

Порошенко повинен негайно вирішити показуху з е-декларуванням - Transparency International
Фото: REUTERS

Систему електронного декларування необхідно негайно сертифікувати.

Про це йдеться у заяві організації із боротьби з корупцією Transparency International.

"Президент Порошенко пообіцяв, що систему електронної декларації введуть 15 серпня. Але без сертифіката безпеки це - просто показуха, яка не дає змоги боротися з корупцією. Це розглядатиметься як символічний крок, щоб спустити корупцію з гачка", - сказав голова Transparency International Хосе Угас.

В організації наголошують, що система електронного декларування - попередня умова для українців отримати безвізовий режим із ЄС та черговий транш від Міжнародного валютного фонду, а також фінансову допомогу з боку ЄС і Світового банку.

"Президент Порошенко повинен продемонструвати, що він серйозно ставиться до ліквідації проблеми незаконного збагачення державних посадових осіб, наполягаючи на негайній сертифікації системи електронного декларування", - додав Угас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка дали "просте пояснення" фіктивному запуску е-декларування

Нагадаємо, опівночі 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування статків чиновників. Її мають пройти близько 50 тис. посадовців.

Правозахисники Transparency International заявили, що рішення НАЗК про запуск системи без сертифікації Держспецзв'язку фактично дозволяє приховувати реальні доходи. Через відсутність атестата захисту дані декларації неможливо буде використовувати як доказ у суді і, отже, притягти до відповідальності чиновників, які подали неправдиву інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко повинен негайно вирішити показуху з е-декларуванням - Transparency International». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути