четвер, 25 січня 2018 11:03

Порошенко потрапив у економічний скандал

Порошенко потрапив у економічний скандал
Президент Петро Порошенко в Німеччині порушив закон про боротьбу з відмиванням грошей - ЗМІ. Фото: EPA

Президент Петро Порошенко в Німеччині порушив закон про боротьбу з відмиванням грошей.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle

"Петру Порошенкові і його партнерам, які через офшорні компанії володіють заводом в Німеччині, випало випробування на прозорість: чи готові вони відмовитися від анонімності і внести свої прізвища до реєстру? Схоже, цей тест українські інвестори провалили", - пише сайт.

До складу агрохолдингу Порошенка "Укрпромінвест-Агро" з 2011 року входить завод з виробництва крохмалю, розташований в містечку Ельстерауе на сході Німеччини. Завод оформлений на німецьку компанію Interstarch GmbH.

Минулого року в Німеччині з'явився реєстр, в який німецькі фірми повинні були внести прізвища своїх кінцевих бенефіціарів.

Власником міноритарної частки Interstarch GmbH є компанія "Інтерстарч Україна". Ця компанія, що входить в холдинг Петра Порошенко "Укрпромінвест-Агро", офіційно купила 24,95% акцій Interstarch GmbH влітку 2016 року. Продавцем виступила кіпрська компанія Camarin Limited, яка досі залишається головним співвласником заводу з часткою в 75,05%.

"З огляду на контроль над підприємством з боку менеджерів холдингу Порошенка, президент, очевидно, є бенефіціаром відповідно до законодавства, хоча і має тільки частку в 24,95%", - пише сайт.

Проте в українській електронній декларації Порошенко даних про те, що він є бенефіціаром німецької компанії, також немає. Зате вказана вищезгадана компанія "Інтерстарч Україна", якій належить міноритарна частка в Interstarch GmbH.

Менеджери Interstarch GmbH повинні були внести в реєстр прозорості прізвище Порошенка.

За порушення вимоги щодо бенефіціарів німецьким законом про боротьбу з відмиванням грошей передбачений штраф до ста тисяч євро. А в разі повторного порушення - до мільйона євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у десятці найбагатших учасників форуму у Давосі

Торік ЗМІ повідомляли, що Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера - вперше за 4 останні роки. Відповідний рейтинг складав журнал "Новое время". За ним першим серед найбагатших українців є Рінат Ахметов зі статками $6,9 млрд. Порошенко - п'ятий з $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко потрапив у економічний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути