вівторок, 27 березня 2012 10:46

Порошенко пообіцяв, що не стане бюрократом і чиновником

Порошенко пообіцяв, що не стане бюрократом і чиновником
Петро Порошенко хоче працювати з "українськими Навальними". Фото: ukranews.com

Статистична інформація про економічний стан країни буде безперешкодно оприлюднюватися.

Таку обіцянку озвучив міністр економіки Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Українська правда".

"Я хочу співпрацювати із журналістами. Я хочу співпрацювати з експертами. Це була вимога журналістського середовища для того щоби визначити або узгодити перелік статистичної інформації, яка оприлюднюється. Це був крок на зустріч журналістам", - уточнив міністр.

"На сьогоднішній день ми маємо у своєму розпорядженні декадні показники інфляції. Росія публікує щотижневі показники інфляції. Якщо журналістів будуть цікавити ці показники, я не бачу, чого там ховатися", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв вивести держзакупівлі з тіні

Порошенко також розповів, що хоче реалізувати у сфері закупівель держаних підприємств, які знаходяться в сфері компетенції міністра економіки, "пілотний експериментальний проект, який доведе ефективність прозорої системи електронних торгів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко подасться у нардепи, бо пообіцяв вінничанам

"В якості гарантів того, що ця система відбувається прозоро, ми намагаємося залучити до цього дві частини суспільства. Перше, для експертного середовища: це відому аудиторську компанію, яка своїм ім'ям буде підтверджувати прозорість процедур. Друге, те що буде робитися для суспільства: ми візьмемо українських Навальних, якщо хочете, журналістів, які викликають довіру суспільства, які своєю участю в забезпеченні правил будуть гарантувати прозорість процедур", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко про Порошенка: "Чи можна врятувати економіку, продавши душу організатору її дерибану?"

"Коли бюрократи, чиновники намагаються проводити реформи - ці реформи приречені, бо система не здатна реформувати сама себе. Я обіцяю, що я ніколи не стану бюрократом, я ніколи не стану чиновником. Я людина, яка стверджувала, що нажаль в Україні термін "бюрократ" або "чиновник" - майже стовідсотково означає участь у корупційних схемах", - пообіцяв міністр.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пообіцяв, що не стане бюрократом і чиновником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути