Ексклюзиви
четвер, 09 березня 2017 10:20

Порошенко планує ввести мовні квоти на телебаченні

Порошенко планує ввести мовні квоти на телебаченні
Фото: akcent.org.ua

Верховна Рада повинна збільшити частку української мови у телеефірі.

Про це сказав президент Петро Порошенко під час нагородження премією ім. Тараса Шевченка.

"Нам обов'язково треба продовжити роботу щодо розширення національного культурного продукту. Але й зараз вже є чим прозвітувати. Завдяки ухваленому закону, за рік ми досягли суттєвих результатів у поширенні української пісні та мови в радіоефірі. Пам'ятаєте, скільки було суперечностей? Нічого. Крок за кроком долю української мови в радіоефірі збільшують. Незабаром таку ж технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови - неприпустимо мала. Влітку я звертався до телевізійної індустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. На жаль, не всі тоді мене почули. Отже, своє слово зараз має сказати законодавець", - заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квоти в радіоефірах активізували український ринок пісні - медіаексперт

У листопаді 2016-го набули чинності мовні квоти на радіо. Закон зобов'язує радіостанції транслювати державною мовою не менш як 35% загального обсягу пісень протягом доби, зокрема не менш ніж 35% обсягу пісень у кожному проміжку часу з 07:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00. На радіостанціях, де частка пісень офіційними мовами Європейського Союзу становить не менш як 60% загального обсягу, обов'язкову квоту українських пісень знижують до 25%.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко планує ввести мовні квоти на телебаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути