середа, 06 березня 2019 19:00

Порошенко пішов на поступки, але вироку не буде: на що очікувати у справі Гладковських

Порошенко пішов на поступки, але вироку не буде: на що очікувати у справі Гладковських
Петро Порошенко був вимушений піти на поступки і звільнити свого бізнес-партнера Олега Гладковського, вважають експерти. Фото: ТСН

Президент Петро Пооршенко не міг захищати свого бізнес-партнера Олега Гладковського після скандалу з корупцією в оборонці. Довелось піти на поступки, щоб захиститись від опонентів.

Чи доведуть справу до суду Gazeta.ua розказали політологи.

Віталій Бала, політолог:

"Президенту Порошенку треба було піти на поступки, незалежно від того, чи доведуть провину Гладковського. Тому його одразу відсторонили. Це спосіб захиститись від опонентів, які використовують розслідування про корупцію в оборонці у свої компаніях.

Порошенко показав, що якщо є підозра, то треба нести відповідальність за це. Люди змогли побачити, що на корупційні злочини є реакція від влади і правоохоронців.

Гладковський подав до суду на журналістів, і тепер там з'ясують його вину. Він нічого більше не може зробити. Розслідування журналістів - це не офіційне обвинувачення. Треба провести розслідування і довести провину. Тоді можна говорити про суд".

Вадим Карасьов, політолог:

"Ситуація не отримає розвитку. У березні і квітні говоритимуть про топову корупційну тему, будуть нові порції інформації, дзеркальні відповіді. Буде на загал рішуча реакція президента, при в'ялому розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали Україну провести повний аудит Укроборонпрому

Поки заарештовані тільки колишні чиновники Укроборонпрому. Все це до виборів. Гладковського покарають тільки, якщо президент програє. Доля родини Гладковського у руках виборців.

Порошенко не міг далі захищати свого бізнес-партнера. Це тільки політична відповідальність. Хто винний розкаже суд. Це корупція на патріотичній тематиці, б'є у серце іміджу президента. Відстань між Порошенком і Тимошенко невелика. Будь-яка втрата у президента грає на користь Анатолія Гриценка або Юлії Володимирівни.

Захист Гладковського не викликає довіри, тільки скепсис. Він ніколи не відновить свою репутацію. Свинарчук-Гладковський став мемом. Є ще багато непублічної інформації про те, що робив Гладковський в Укроборонпромі. Для президента це токсичні відносини. Друг другом, але він у повному схематозі і токсикозі".

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Журналісти програми "Наші гроші" стверджують, що Ігор Гладковський нібито організував постачання контрабандних російських деталей для української військової техніки. Олег Гладковський нібито отримував відкат від постачання комлектуючих для літаків за завищеними цінами. За даними ЗМІ, фігуранти схем заробили мінімум 250 млн грн за допомогою фірм-прокладок.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пішов на поступки, але вироку не буде: на що очікувати у справі Гладковських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути