Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2017 10:56

Порошенко підписав нові штрафи для недобросовісних паркувальників

Порошенко підписав нові штрафи для недобросовісних паркувальників
Президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства, що посилює штраф за паркування в місцях транспорту людей з інвалідністю. Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства, які посилюють штраф за паркування на місцях транспорту для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Документ вдосконалює порядок забезпечення інвалідів місцями для паркування їх транспортних засобів або транспортних засобів, які перевозять інвалідів та дітей-інвалідів.

Також закон посилює адміністративна відповідальність за порушення встановлених законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" пільг для зазначених осіб.

Закон підвищує розмір штрафів за зупинку чи стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного користування особами з інвалідністю чи особами, які їх перевозять. Збільшується відповідальність за необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон набуває чинності через три місяці з дня його опублікування.

Штраф за відповідне правопорушення становитиме від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 1020 – 1700 грн, пише "Українська правда".

Такий же штраф загрожуватиме суб'єктам господарювання за необлаштування місць для інвалідів на паркувальному майданчику або тротуарах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва знищили парковку для людей з особливими потребами

22 червня 2017-го Верховна Рада проголосувала за посилення відповідальності за паркування, зупинку і стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав нові штрафи для недобросовісних паркувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути