понеділок, 08 листопада 2021 20:34

Порошенко передав акції "Прямого" і "5 каналу" журналістам

Порошенко передав акції "Прямого" і "5 каналу" журналістам
П'ятий президент України Петро Порошенко / "Європейська солідарність"

Петро Порошенко передав акції телеканалів "Прямий" і "5 канал" журналістам.

Про це він повідомив у відеозверненні, йдеться в повідомленні на сайті "Європейської солідарності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про олігархів виглядає як механізм для зведення рахунків з Порошенком – Atlantic Council

Порошенко наголосив, що вільні ЗМІ - важливий інститут у кожній демократичній державі, а прагнення президента Зеленського взяти під контроль усі медіа в країні - шлях до диктатури.

"Кажуть – правда очі коле. Тому лайкозалежна влада так прагне заткнути рота незалежним від неї мас-медіа. Головне, для чого придумали так званий "закон про олігархів" –взяти під повний контроль Банкової ЗМІ", – наголосив Порошенко.

"Інформаційні служби більшості телеканалів і без того перебувають в оперативному управлінні Офісу президента. Але простої оренди владі вже замало. Вона хоче забрати ці канали у фактичну власність Зеленського. Він особисто хоче визначати номінальних покупців, коли змусить теперішніх власників за допомогою "Закону про олігархів" продати свої мас-медіа. Про те, що санкційні рішення РНБО приймають на корупційній основі, виляпав не хто інший, як лідер фракції президента в Раді", - заявив п'ятий президент.

За словами Порошенка, Зеленський застосовує ту ж технологію, що Путін в Росії на початку 2000-х.

"Прикрившись нібито боротьбою з олігархами, той взяв під контроль телеканали, придушив свободу слова, знищив політичну конкуренцію і побудував диктатуру. Зеленський хоче стати як Путін. Але, як казав Кучма, Україна – не Росія", - заявив Порошенко.

"Скоро вже три роки, як влада намагається знищити "Прямий" канал. 21 травня 2019 року відбулася інавгурація, і буквально за три дні, 24 травня 2019 року проти тодішнього власника каналу порушили кримінальну справу. Зробили це за доносом поплічника Януковича Портнова, який на той час був ключовим юридичним радником Зеленського. В середині лютого цього року, за лічені години до того, як РНБО могло запровадити санкції проти "Прямого", я змушений був купити акції каналу, щоби взяти під свій захист свободу слова", - нагадав Порошенко.

"Днями через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню "Закону про олігархів", я вимушений був продати акцій обох донедавна своїх каналів журналістам. Теперішнім і колишнім, які працювали на "Прямому" і на "5 каналі", який боровся з цензурою ще в часи Помаранчевої революції і Революції гідності. Частина цих журналістів - депутати. Згідно з законом, свої пакети вони передали в управління телеканалам, які об'єдналися у холдинг із символічною назвою "Вільні медіа", – повідомив Порошенко.

"Україна – це Європа. Вільні ЗМІ –важливий інститут у кожній демократичній державі. Не дамо знищити завоюванні Революції гідності. Не дозволимо збудувати в Україні диктатуру, подібну до режиму Путіна чи Лукашенка", – додав Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко передав акції "Прямого" і "5 каналу" журналістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути