четвер, 20 грудня 2018 13:47

Порошенко озвучив кількість російських військ навколо України

Порошенко озвучив кількість російських військ навколо України
Російська військова техніка розташована всього у 18 кілометрах від російсько-українського кордону. Фото: Defence blog

Із серпня Росія значно підсилила свої угруповання вздовж українського кордону, узбережжя Чорного та Азовського морів і Придністров'я.

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час зустрічі з воїнами 72 механізованої бригади у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

"Зростає кількість російських військ, танків, броньованих машин, систем залпового вогню. З'явилися оперативно-тактичні ракетні комплекси. У цілому наземне угруповання військ Росії вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, у Криму складає зараз більше 28 батальйонно-тактичних груп. Танків - понад 1120, бойових броньованих машин - понад 1600, 1230 артилерійських систем, 442 комплекси систем залпового вогню, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів", - повідомив Порошенко.

За його інформацією, російські танки стоять за 18 км від кордону.

"Розцінюємо дії Російської Федерації з цілеспрямованого нарощування збройних сил на українському кордоні як передумову для повномасштабного вторгнення РФ на нашу землю", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан мав стати тренінгом на випадок війни - нардеп

26 листопада на позачерговому засіданні Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Він діє до 26 грудня.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності. Військові проводять бойові злагодження.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко озвучив кількість російських військ навколо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути