пʼятниця, 17 грудня 2021 21:23

Порошенко відбув у заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі

Порошенко відбув у заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі
П'ятий президент України Петро Порошенко відбув у дипломатичне турне до Туреччини та Польщі. Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України Петро Порошенко відбув у заздалегідь заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі.

У суботу і неділю 18 й 19 грудня він проведе ряд зустрічей в Туреччині, повідомляють у пресслужбі "Європейської солідарності".

Зокрема, з нагоди річниці отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України на запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія п'ятий президент Петро Порошенко відвідає резиденцію Вселенського Патріарха у Стамбулі. Про це Порошенко та Патріарх Варфоломій домовились під час телефонної розмови 15 грудня на річницю Об'єднавчого собору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мета Путіна не тільки захопити Україну, а й витіснити НАТО та ЄС зі Східної Європи – Порошенко

Петро Порошенко та Вселенський Патріарх мають наміри обговорити питання подальшого зміцнення та підтримки Православної Церкви України, укріплення її місця серед інших православних церков.

20-21 грудня у Республіці Польща на запрошення керівництва Сенату пʼятий президент України візьме участь у міжнародній конференції на тему "Росія – Україна – НАТО: ескалація напруженості на східному фланзі".

Заплановані також двосторонні зустрічі Петра Порошенка з представниками парламентських та політологічних кіл у рамках консолідації зусиль для допомоги Україні у протидії викликам миру та безпеці.

П'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко провів телефонну розмову із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Його Всесвятість привітав п'ятого президента із річницею Об'єднавчого собору і наголосив, що собор був важливою віхою для процесу творення Автокефальної Православної Церкви України. Патріарх Варфоломій підкреслив вирішальну роль Порошенка для об'єднання ПЦУ та зусилля у процесі утвердження помісної Православної Церкви України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відбув у заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути