субота, 08 вересня 2018 15:16

Порошенко не став прогнозувати час завершення війни

Порошенко не став прогнозувати час завершення війни
Сильна армія - запорука миру, вважає Порошенко. Фото: ТСН

Президент Петро Порошенко виключив можливість укладення миру з Росією на умовах капітуляції України.

"Мир на умовах капітуляції, мир, коли здається українська територія, мир, коли здається Українська держава, мир, коли Україна піднімає руки вгору – це не мир для Порошенка і не мир для України", - сказав президент в інтерв'ю житомирському телеканалу "СК1".

На уточнювальне запитання, коли саме буде мир, глава держави зауважив: "Я не буду обіцяти годину. Це нечесно. Я не буду прибічником популістів, які намагаються обдурити людей. Закликаю до відповідальної дискусії і великої відповідальності за долю держави, за її майбутнє".

Порошенко також розповів що запорукою миру є українські Збройні сили, сильна армія.

"Чим сильніша буде наша армія, тим швидше буде мир. Чим сильніша буде міжнародна солідарність навколо України, тим швидше буде мир. Чим жорсткіші будуть санкції по відношенню до країни-агресора, тим швидше буде мир", - підкреслив він.

Будь-який вплив Росії на внутрішню політику не можливий, наголосив гарант.

"Принципова позиція України полягає в наступному – ми не питали і не збираємось питати в країни-агресора або в Путіна дозволу щодо нашої європейської інтеграції, і щодо нашої євроатлантичної інтеграції. Це виключно суверенне право українського народу. Отже нічого ми в Путіна питати не будемо, ми рухаємося вперед в Європу. Ми нікому не дамо, щоб хтось погрожував Україні, включно з Азовським морем", - підкреслив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін оголосив бойкот Порошенку

У Порошенка розповіли, про що говорили за зачиненими дверима РНБО. Він нагадав, що днями на засіданні РНБО було чітко визначено плани дій і реакцій, починаючи від військових і завершуючи економічними, починаючи від політичних і закінчуючи юридичними та судовими, де РФ має відповісти за порушення законів і міжнародного права.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не став прогнозувати час завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути