вівторок, 07 травня 2019 10:24

Порошенко не прийшов на допит

Порошенко не прийшов на допит
Президента Петра Порошенка викликали на допит. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко не прийшов на допит до Генпрокуратури. Про це журналістам у вівторок повідомив керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Ще 2 тижні тому сьогодні на сьому годину був викликаний президент України Петро Порошенко для додаткового допиту в якості свідка. На жаль, як ви бачите, свідок на допит не прийшов. Зі слідчим ніхто не зв'язався. Не повідомили ні про причини неявки, ні про прохання про можливість перенесення. Цього не відбулося", - заявив він.

Порошенко викликався, бо були "додаткові запитання щодо подій 18, 19 лютого і 1 грудня".

"А також щодо того, що з часу першого допиту, який відбувся у листопаді 2016-го, Петро Олексійович декілька коментарів щодо майданівських подій давав, в яких містилися дані, які він не надавав під час допиту. Упродовж двох із половиною років він не підписав протокол першого допиту. Допит відбувався під відеозапис.

Тоді він поспішав і просив підписати наступного дня. І ось цей "наступний день" до сьогоднішнього дня", - розповів Горбатюк.

Президенту нагадували десятки разів, зокрема через генпрокурора, повідомив керівник управління спецрозслідувань.

"Будемо далі викликати, допоки не реалізуємо наші процесуальні повноваження", - заявив Горбатюк і додав, що Порошенко є свідком подій на Майдані.

"Привід застосувати не можна. Якщо буде повторна неявка, будемо звертатися до суду, щоб накласти штраф. Але поки є статус президента, він не дозволяє застосовувати привід щодо нього. Президент, на жаль, поставив себе вище закону. Показав, як дійсно він відноситься до верховенства права", - сказав прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: Я 5 років забезпечував верховенство права

У справах про злочини проти учасників Майдану винесено 9 виправдувальних вироків, 9 осіб посадили.

Генпрокуратура оголошувала у розшук 102 осіб у справі про вбивства учасників Революції гідності взимку 2014-го. У січні-лютому загинули понад 100 майданівців, більш як 1 тисячі зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не прийшов на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути