вівторок, 16 грудня 2014 16:04

Порошенко не хоче конфліктів з партією Турчинова - політолог

Порошенко не хоче конфліктів з партією Турчинова - політолог
прес-служба ВР

Призначення секретарем РНБО Олександра Турчинова свідчить, що президент Петро Порошенко готовий до співпраці з основним партнером по коаліції в Раді.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Зміцнення партнерських стосунків з "Народним фронтом" робиться для того, щоб не було підозр, конкуренції, конфлікту. Президент таким призначенням демонструє, що він готовий до співпраці з основним партнером по коаліції, готовий цю співпрацю зміцнювати і продовжувати", - зазначив експерт.

Політолог зауважив, що оскільки чутки про призначення Турчинова ходили ще влітку, то стало зрозумілим, що цю посаду "тримали" саме для нього.

Водночас, за словами експерта, Порошенко був і залишається ключовою фігурою в РНБО.  "Це не той випадок, коли президент делегує комусь свої ключові повноваження", - зауважив Фесенко.

"Політику в сфері нацбезпеки буде визначати не Турчинов, а Порошенко. Проте, перший буде потужною фігурою", - додав політолог.

"Результат парламентських виборів для "Народного фронту" посилив амбіції особисто Турчинова. Ми бачили, що Олександр Валентинович і його партія хотіли, щоб він залишився головою Верховної Ради. Але факт, що Порошенко хотів призначити Турчинова секретарем Радбезу ще до парламентських виборів свідчить про дві речі. По-перше: президент довіряє Турчинову. По-друге: він високого оцінює його, як менеджера, який може керувати силовими структурами", - сказав Фесенко.

На думку політолога, на Турчинова-секретаря РНБО покладається два завдання: посилення координації силових структур в АТО та посилення ефективності роботи апарату відомства.

"Турчинов має багатий досвід державного управління. Він був першим віце-прем'єром в уряді Тимошенко, у 2005 році - головою СБУ. Всі, хто знають Турчинова, вважають його гарним організатором", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не хоче конфліктів з партією Турчинова - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути