четвер, 13 жовтня 2016 11:20

Порошенко може вирішити тарифне питання за добу - колишній міністр

Порошенко може вирішити тарифне питання за добу - колишній міністр
Олексій Кучеренко Фото: Тарас Подолян

Споживачів тепла можуть закликати підписати колективний лист до президента Петра Порошенка.

Про це журналістам заявив колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відклав позов Тимошенко проти Кабміну

"Оскільки є спроби затягнути судовий процес (щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ. - Gazeta.ua), я як громадянин України передбачаю, що ми звернемося до населення, усіх споживачів з проханням. Підтримати нас і підписати відкритий лист до президента Петра Порошенка", - розповів він.

За словами Кучеренка, оскільки президенту підпорядкована Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг, він може "за добу розібратися, що рішення ухвалювали в незаконний спосіб".

"І скасувати постанову Нацкомісії. Так само він може за добу призупинити дію незаконної постанови уряду №315, яка призвела до цих тарифів", - пояснив екс-міністр.

"Як багаторічний міністр з питань житлово-комунального господарства хочу сказати, ситуація майже катастрофічна. Підприємства Теплокоумненерго заборгували 18 млрд грн. Коли хотіли реструктуризувати цей борг, президент наклав вето. І сьогодні ця так звана підготовка до зими відбувалася в умовах арешту рахунків ТКЕ, невиконання всіх інвестиційних програм, програм щодо лічильників тощо", - додав Кучеренко.

"З кишені населення хочуть викачати десятки мільярдів гривень", - заявив колишній міністр.

Нагадаємо, уряд з 1 травня зобов'язав Нафтогаз України продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 грн за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат).

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко позивається проти Кабміну щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може вирішити тарифне питання за добу - колишній міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути