середа, 19 листопада 2014 12:17

Порошенко і Путін можуть зустрітися у Празі

Порошенко і Путін можуть  зустрітися у Празі

Організатори форуму, присвяченого 70-річчю звільнення Освенцима, надіслали запрошення президентам України та Росії Петру Порошенку і Володимиру Путіну.

Про це повідомив речник чеського президента Їржі Овчачек.

У заяві Федерації єврейських громад у Чеській Республіці зазначається, що до Чехії запрошені "чільні представники країн-переможців у Другій світовій війні, зокрема, США, Великої Британії, Франції, Росії, України, а також Ізраїлю, країн Вишеградської групи та сусідніх країн".

В чеських політичних колах новина про можливий приїзд до Праги президента Росії викликала суперечливі реакції. Підтримав запрошення Путіна прем'єр Богуслав Соботка. "Червона армія звільнила Східну Європу з Освенцимом включно", наголосив чеський прем'єр, і "цене можна заперечувати тільки тому, що російський режим порушує міжнародне право щодо України".

Чеські комуністи також вітають візит Путіна.

Натомість заступник голови правоцентристської партії "ТОР 09" Гелена Лангшадлова вважає, що в час, коли "триває окупація Криму і конфлікт в Україні,тяжко уявити собі візит Путіна до Чехії". Також депутат парламенту від опозиційної Громадянсько-демократичної партії Марек Бенда зауважив, що "запрошувати Володимира Путіна за ситуації, коли з ним навіть на засіданні G20 ніхто по суті не розмовляв, є нісенітницею".

Поки що ніхто із запрошених державних лідерів не підтвердив, чи прибуде на січневий форум до Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Путін можуть зустрітися у Празі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути