Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2009 11:32

Порошенко і Лавров готові до "розвантаження"

Порошенко і Лавров готові до "розвантаження"

Порошенко і Лавров готові до "розвантаження"

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко заявляє, що Україна готова до відновлення діалогу з Російською Федерацією на всіх рівнях.

Про це він сказав журналістам у Москві перед початком зустрічі делегацій МЗС України і Росії.

"Я хочу наголосити, що Україна готова до відновлення діалогу на всіх рівнях, включаючи найвищий", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що спілкування з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим дозволяє говорити не про перезавантаження відносин, оскільки цього робити не потрібно, а потрібно використовувати той величезний потенціал для розв"язання проблем в економічній, політичній, культурній і гуманітарній області, у сфері безпеки.

"Є над чим працювати. Ми зацікавлені в максимально широкому спектрі співпраці на різних рівнях", - сказав Порошенко і наголосив, що поліпшення відносин з Росією є одним з найважливіших завдань, які стоять перед українською дипломатією.

У свою чергу, Лавров зазначив: "Розвантажуватимемо їх (відносини)".

Він висловив сподівання, що російсько-українська співпраця внесе прагматизм у відносини двох країн, і всі існуючі питання вирішуватимуться на основі інтересів один одного. За словами Лаврова, це стосується всіх напрямів співпраці двох країн.

За словами російського міністра, недавня зустріч у Харкові керівників МЗС України і Росії засвідчила, що інтерес двох країн одна до одної величезний.

Нагадаємо, що сьогодні Порошенко відбув до Москви на зустріч зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Лавров готові до "розвантаження"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути