вівторок, 22 березня 2016 16:16

Порошенко готовий обміняти ГРУшників на Савченко

Порошенко готовий обміняти ГРУшників на Савченко

Президент України Петро Порошенко готовий обміняти російських військовослужбовців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва на українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться в заяві глави держави.

"Путін під час зустрічей у Нормандському форматі заявляв, що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко Україні. Настав момент виконати цю обіцянку.

Я, у свою чергу, готовий передати в Росію двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за їхню участь у збройній агресії проти України. Одразу після завершення судових розглядів я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їхній виїзд до РФ. Такий підхід відповідає пункту 6 Мінських домовленостей - про обмін всіх на всіх". - написав Порошенко.

Президент наголосив, що Україна ніколи не визнає ані судилища Надії Савченко, ані так званого вироку.

"Це було ганебне на весь світ судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського офіцера з великої літери, яка, як і належить, боронила свою землю від ворожих зазіхань", - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що вірить у справедливість і "народна героїня та найвідважніша жінка повернеться додому".

Нагадаємо, сьогодні Донецький суд Ростовської області визнав українську льотчицю і депутата Надію Савченко винною і засудив її до 22 років позбавлення волі.

Як відомо, в Україні триває суд над затриманими на Луганщині спецпризначенцями російського ГРУ Євгеном Єрофеєвим та Олександром Александровим. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону, вбивстві українського військового, а також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко готовий обміняти ГРУшників на Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути