Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2014 11:05

Порошенко буде кандидатом №1 на розкуркулення за президентства Тимошенко - експерт

Порошенко буде кандидатом №1 на розкуркулення за президентства Тимошенко - експерт
фото: www.balashov.com.ua

У суспільстві є два міфи. Перший: Петро Порошенко — багатий, значить, не крастиме. Другий: побудував великий концерн "Рошен", успішно ним управляє, значить, так само керуватиме країною. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав Костянтин Бондаренко, керівник Інституту української політики.


"Але маємо приклад Леоніда Кучми, який успішно управляв заводом і не зовсім успішно — країною. Зараз переважають емоції. Тому люди забули, що Порошенко завжди був при владі: за Кучми — в СДПУ(о) Медведчука, а потім створив Партію регіонів. Був соратником Ющенка, пізніше працював міністром в уряді Азарова. Але у свідомості людей він є уособленням чогось нового. Народився для них як політик 1 грудня торік під Адміністрацією президента, коли намагався зупинити грейдер. Зараз у Порошенка невелике поле для маневру. Розуміє: якщо президентом оберуть Тимошенко, стане кандидатом номер один на розкуркулення. Якщо навпаки, Порошенко може нагадати, що Юлію Володимирівну не зовсім законно звільнили з в'язниці. Ставки надзвичайно високі", - наголосив він.


За його словами, і Петро Порошенко, і Юлія Тимошенко назбирали компромат один на одного.


"Порошенко й Тимошенко "люблять" і знають одне одного дуже давно. Тому стикнемося з купою бруду й компромату. Суспільство і так у депресивному стані. А це ще більше поглибить апатію. Президентські вибори можуть стати підґрунтям до нового Майдану. Завжди після лютневої йде жовтнева революція. Першу ми пройшли. Зараз дії уряду провокують величезне соціальне невдоволення. Як тільки вони побачать, що революція звелася до трьох моментів: владу взяли, щоб віддати Крим, підвищити тарифи на компослуги і вбити Сашка Білого — вийдуть на другий Майдан", - додав Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко буде кандидатом №1 на розкуркулення за президентства Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути