четвер, 20 вересня 2018 10:15

Порошенко анонсував крок проти Чорноморського флоту РФ

Порошенко анонсував крок проти Чорноморського флоту РФ
Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко направить до Верховної Ради законопроект про вилучення з Конституції норми щодо базування російського Чорноморського флоту в Криму.

Про це глава держави повідомив під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України.

"У цей понеділок своїм указом я ввів у дію рішення РНБО не продовжувати договір про так звану дружбу з Росією. Міністерство закордонних справ направить ноту до Москви, а я подам до парламенту відповідний законопроект: із Конституції пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту РФ в Україні. Після того, як повернемо Крим, російської бази в Севастополі точно не буде", - оголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій пояснили, чому договір із Росією розірвали на 5-й рік війни

6 вересня 2018-го РНБО підтримала ініціативу президента Порошенка про непродовження договору про дружбу, партнерство та співробітництво з РФ на 10 років.

Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією уклали 31 травня 1997-го строком на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією документа, якщо сторони не висловляться проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998-го, Держдума - 25 грудня 1998-го. Договір набув чинності 1 квітня 1999-го.

Договір визнавав непорушність наявних кордонів, повагу територіальної цілісності та взаємне зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко анонсував крок проти Чорноморського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути