вівторок, 06 червня 2023 12:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спроба затримати наш наступ у бік Криму" – чому Росія підірвала Каховську ГЕС

"Спроба затримати наш наступ у бік Криму" – чому Росія підірвала Каховську ГЕС
Україні потрібно довести, що агресор – несповна розуму і піде на все, що завгодно, сказав Олександр Кочетков. Фото: Facebook

Підрив дамби Каховської ГЕС – це новий військовий злочин Росії. Вона пішла на цей крок через страх українського контрнаступу. Україна має використати злочин РФ, щоб ще раз донести світовій спільноті потребу у більшій кількості зброї, щоб вигнати агресора. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Росіяни дуже бояться українського наступу. У них фактично психоз. Мабуть, складалося враження, що наш наступ будет саме на Херсонщині. Наші військові тренуються на човнах форсувати Дніпро. І росіяни вирішили, що якщо підірвуть Каховську дамбу, то змиюють наші позиції. Розраховують, що затоплення на лівому березі затримає просування. Бо степи перетворяться на багнюку і техніка не зможе пройти. Так сподіваються зупинити наш наступ у напрямку Криму", – сказав Кочетков.

Підрив дамби на Каховській ГЕС – це новий воєнний злочин Росії, додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче зупинити контрнаступ" – чому окупанти підірвали Каховську ГЕС та які наслідки це матиме

"Тому він долучається до всіх інших, інформація про які накопичується у Гаазі. Зараз від нашої дипломатії залежатиме, наскільки на дипломатичну рівні ми зможемо відреагувати правильно. Нам потрібно довести, що агресор – несповна розуму і піде на все, що завгодно. Тому нам треба швидко вигнати його з території України, а для цього потрібно більше сучасної зброї. А зусилля влади мають бути спрямовані на мінімізацію наслідків, які, на жаль, будуть катастрофічними. Але мінімізувати їх потрібно", – пояснив Кочетков.

Вночі російські окупанти підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. За 5 год. вода підніметься до критичного рівня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Вода у Каховському водосховищі стрімко падає: близько 15 см/год.

Вода вже пройшла половину шляху. Критично високий рівень очікується близько 11:00. 16 тис. людей на правому березі Херсонщини перебувають у критичній зоні, вже є підтоплення. Зсередини Каховської ГЕС повністю зруйнована машинна зала. Станція відновленню не підлягає, повідомили в Укргідроенерго.

Укрзалізниця повідомила, що перший евакуаційний потяг з Херсона відправиться о 12:00. За потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди.

Зараз ви читаєте новину «"Спроба затримати наш наступ у бік Криму" – чому Росія підірвала Каховську ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути