понеділок, 23 січня 2017 18:07

Спроба замаху на Геращенка – це робота диверсійно-терористичного центру

Спроба замаху на Геращенка – це робота диверсійно-терористичного центру
Народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко

Спроба замаху на життя народного депутата фракції "Народний фронт", секретаря Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антона Геращенка – це лише одна ланка з ланцюга роботи диверсійно-терористичного центру, створеного на території Російської Федерації. Він створений для дестабілізації соціально-політичної ситуації в Україні.

Про це заявив сам Антон Геращенко під час прес-конференції.

За його словами, резонансні злочини, скоєні останнім часом, зокрема, проти окремих військовослужбовців, журналістів та представників влади, є організованими і мають системний характер. Завдяки допитам затриманих та агентурній роботі правоохоронцям удалося встановити зв'язок між цими злочинами.

"Спроба замаху на мене, якій запобігла Служба безпеки України, – це лише одна ланка з ланцюга роботи диверсійно-терористичного центру, створеного на території Російської Федерації. Йому поставлене завдання задіяти виключно громадян України, як правило, з кримінальним минулим. Тих, хто ненавидить нашу країну, та з промитими російською пропагандою мізками. Й організовувати злочини на території нашої країни", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков прокоментував замах на Геращенка

Антон Геращенко наголосив, що, "судячи з почерку та підготовки теракту, слідчі вважають, що на 99,9% терористичний акт і вбивство журналіста Павла Шеремета в червні 2016 року було скеровано та реалізовано з цього ж диверсійно-терористичного центру на території Росії".

За словами народного депутата, правоохоронці затримали трьох осіб, раніше судимих. Вони, на думку слідчих, належать до цього диверсійно-терористичного центру. Одна особа була затримана торік у листопаді за вбивство працівника рівненського СІЗО майора Івана Мамчура (раніше був командиром групи третього полку спецназу ГУР України. – gazeta.ua), двоє інших затримані за спробу ліквідувати Антона Геращенка.

"Це лише виконавці, витратний матеріал, і зараз від них відхрещуються. Тобто, ми зловили виконавців, але вже встановили – нехай "товариші" у Російській Федерації знають – окремих осіб, співробітників російських спецслужб (їх справжні імена і прізвища встановлені), які здійснюють цю діяльність. Можливо, вони будуть оголошені у міжнародний розшук як особи, які здійснюють терористичну роботу проти України", - повідомив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перейшла до нового виду тероризму - РНБО

У той же час Геращенко зауважив, що на сьогоднішній день немає відповіді на питання, хто є головним замовником створення цього диверсійно-терористичного центру.

"Нас цікавить питання, на яке ще немає відповіді: рішення про створення такого диверсійно-терористичного центру прийняв Володимир Путін чи це зробив хтось з його оточення, бажаючи вислужитися?", - підкреслив він.

"Засоби масової інформації мають донести до громадян України і до світового співтовариства факт, що Росія – це держава-терорист. І тоді особи, які ухвалили рішення про знищення громадян України - вбивати, підривати, спалювати - можливо, одумаються, зрозумівши, що з них зірвані маски", - заявив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Спроба замаху на Геращенка – це робота диверсійно-терористичного центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути