Ексклюзиви
пʼятниця, 04 жовтня 2019 19:54

Помічник президента Єрмак має бізнес з росіянином

Помічник президента Єрмак має бізнес з росіянином
Помічник президента Андрій Єрмак співпрацює з росіянином Рахамімом Емануїловим. Фото: Piliteka

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак співпрацює з російським бізнесменом Рахамімом Емануїловим.

У 2001 році в Україні була зареєстрована компанія "Медійна група європейського партнерства", яка спеціалізується на виробництві фільмів. Кілька років тому її бенефіціарами були теперішній помічник президента Андрій Єрмак та громадянин Росії Емануїлов Рахамім Яшаєвич. Андрій Єрмак досі бізнес-партнер Рахаміма Емануїлова, але в інших компаніях: ЗАТ "Інтерпромфінанс Україна", що займається комерційним консультуванням, та ТОВ "М.Є.П". Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Емануїлов офіційно є вченим і президентом "Фонда взаимодействия цивилизаций", який займається соціальними проблемами.

За інформацією "Схем", він також є співвласником компанії "Інтерпромторг" у Москві, яка є серед засновників "Інтерпромбанку". Найбільшим акціонером "Інтерпромбанку" є Валерій Андрійович Пономарьов, член Ради федерації Федеральних зборів РФ від Камчатського краю.

Він фігурував у розслідуванні Олексія Навального щодо маєтку Путіна в елітному поселенні La Zagaleta, на горі з виглядом на Середземне море. Зазначалося, що на території вирощують ексклюзивний виноград, там є вертолітний майданчик та гараж, на якому можуть розміститися 22 транспортні засоби.

Згідно з розслідуванням Навального, документи вказують, що нерухомість належить Зої Пономарьовій — доньці члена "Єдиної Росії" і сенатора від Камчатки Валерія Пономарьова.

Також до членів ради директорів російського "Інтерпромбанку", пов'язаного із бізнес-партнером Андрія Єрмака, входить Іван Садчіков.

Його ім'я фігурувало в російському секс-скандалі, пов'язаному з Анастасією Рибкою, яка відпочивала на яхті разом із російським олігархом Олегом Дерипаскою та першим заступником керівника апарату уряду Росії Сергієм Приходьком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпорт електроенергії з РФ є злочинною схемою в інтересах Коломойського - Москаль

За даними російських медіа, Приходько, який протягом президентства Володимира Путіна кілька разів змінив декілька впливових посад, — тесть Івана Садчікова.

Зазначається, що через свою спільноту гірських євреїв Емануїлов має зв'язки з однокурсником Володимира Путіна — Ільгамом Рагімовим. Схеми вияснили, що донедавна в раді директорів "Інтерпромбанку" був сам Рагімов та інший однокурсник Путіна Ніколай Єгоров.

"Бізнес-партнер Андрія Єрмака Рахамім Емануїлов через російський "Інтерпромбанк" має зв'язок із "єдиноросом" і сенатором Камчатки Пономарьовим, зятем першого заступника керівника апарату уряду Росії Приходька, і через свою релігійну общину з однокурсником президента Росії Володимира Путіна", — підсумували автори розслідування.

Сам Єрмак у відповіді "Схемам" зазначив, що Рахамім Емануїлов — старий знайомий його батька, з яким вони познайомився під час роботи в посольстві СРСР в Афганістані.

"20 років тому, в 1999 році, Рахамім Емануїлов попросив мене допомогти йому зареєструвати компанію на території України, оскільки планував займатися консультаційною діяльністю з питань торгівлі. Я допоміг йому як юрист. Ніяка господарська діяльність через цю компанію в результаті не велася. В останній раз ми спілкувалися близько десяти років тому – я вітав його по телефону з днем народження", — додав Єрмак.

Втім, "Схеми" проаналізували фінансові звіти обох компаній, в яких Андрій Єрмак та росіянин Рахамім Ємануїлов і досі співзасновники, і діяльність яких досі не припинена, згідно з офіційним реєстром. Одна з них справді з 99-го року не показувала доходів. Але друга отримала доходів на майже 40 мільйонів гривень за 12 років з моменту заснування.

Голова Офісу президента Андрій Богдан подав до суду на журналістів програми "Схеми" та "Суспільне".

Богдан позивається до трьох журналістів "Схем" — Валерії Єгошиної, Максима Савчука і Наталії Седлецької, а також "Національної суспільної телерадіокомпанії України", тобто суспільного мовника. Позов стосується захисту честі, гідності та ділової репутації. Він вимагає спростувати оприлюднені журналістами дані про його перельоти в Росію та в напрямку Білорусі. Зокрема, він оскаржує кількість перельотів – каже, що їх було менше, аніж зазначено в матеріалі.

Зараз ви читаєте новину «Помічник президента Єрмак має бізнес з росіянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути