Ексклюзиви
неділя, 24 січня 2010 18:16

Полякам теж не сподобалось присвоєння Бандері звання Героя

Полякам теж не сподобалось присвоєння Бандері звання Героя

Польська влада незадоволена рішенням українського Президента присвоїти звання Героя України (посмертно) Степану Бандері.

"Ми з подивом сприйняли рішення Президента України щодо Степана Бандери. Ми розраховували на більшу делікатність з боку наших українських партнерів", - наводить слова міністра канцелярії президента Польщі Маріуша Гандзлика Радіо "Свобода". Міністр назвав неправильним ухвалення рішень, з якими однозначно не згоден близький партнер і союзник.

"Польща в розмовах з українськими партнерами неодноразово висловлювала свої заперечення в тому, що стосується вшанування Степана Бандери і членів УПА. Для поляків Степан Бандера – фігура надзвичайно неоднозначна", - заявив Гандзлик.

У Польщі Степан Бандера був засуджений до страти за організацію вбивства в 1934 році міністра внутрішніх справ Броніслава Перацького, який проводив політику придушення ("пацификації"). Поляки також вважають УПА винною в масових вбивствах поляків на Волині і Східній Галичині в 1943 р.

Зараз ви читаєте новину «Полякам теж не сподобалось присвоєння Бандері звання Героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути