понеділок, 13 лютого 2017 14:39

Полторак заборонив купувати легкові авто і мобільні телефони

Полторак заборонив купувати легкові авто і мобільні телефони
УНІАН

Міністр оборони Степан Полторак заборонив придбання міністерством легкових автомобілів і мобільних телефонів за рахунок державного бюджету.

Про це йдеться в наказі №88 "Про бюджетну політику Міністерства оборони України" від 9 лютого, повідомляють "Українські новини".

Держбюджетом на поточний рік Міноборони передбачило 64,5 млрд грн із загального фонду і 2,3 млрд грн - зі спеціального фонду.

Полторак наказав керівництву міністерства, Генерального штабу, командирам військових підрозділів забезпечити мінімізацію витрат на службові відрядження, максимально обмежити проведення виїзних зборів, конференцій, семінарів та нарад і не витрачати держкошти на проведення виставок, ярмарків, з'їздів, симпозіумів, конгресів.

Міністр наказав оплачувати лише фактично поставлені товари, виконані роботи і надані послуги, а передоплату використовувати тільки в особливих випадках і за відповідного дозволу.

"Не допускати придбання легкових автомобілів, мобільних телефонів, крім випадків, встановлених законодавством", - сказано в документі.

Оплачувати послуги мобільного зв'язку будуть у першочерговому порядку за рахунок спецфонду держбюджету.

Фонд нагородження військових цінними подарунками не повинен перевищувати для міністра оборони - 800 тис. грн, для начальника Генштабу - 400 тис. грн.

З 1 січня встановлюється розмір грошової компенсації військовим за піднайм (найм) житла - 3 тис. грн/місяць (для Києва) і 2250 грн/місяць (для інших обласних центрів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шведський стіл, вибір страв, салати, йогурти і соки" - затвердили зміни у харчуванні військових

Розмір орендної плати (без урахування вартості комунальних послуг) для сім'ї військового не повинен перевищувати 5300 грн/місяць (для Києва) і 4000 грн/місяць (для інших обласних центрів).

Заробітна плата Полторака за січень склала 46,6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Полторак заборонив купувати легкові авто і мобільні телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути