Ексклюзиви
субота, 27 березня 2010 14:21

Полтавщині представили нового губернатора – регіонала Олександра Удовіченка (ФОТО)

Автор: Фото: Наталія Вісич/gazeta.ua
 

Нового голову Полтавської облдержадміністрації сьогодні представив віце-прем"єр-міністр Віктор Слаута. Ним став головний "регіонал" області 52-річний Олександр Удовіченко.

До будівлі обласної ради під"їжджаютьпереважено дорогі іномарки. У залі збираються депутати й посадовці. Вітаються, обіймаються. Запрошені представники духовенства з Української православної церкви Московського і Київського патріархатів. Сідають подалі одні від інших.

Заходять і сідають у президії Олександр Удовіченко, Валерій Асадчев, мери Полтави й Кременчука та Віктор Слаута. Останній зачитав указ про звільнення попереднього губернатора Валерія Асадчева, вручив йому букет червоних троянд. Потім зачитав указ про призначення новим головою обласної адміністрації Олександра Удовіченка, котрий до цього був головою Полтавської обласної ради.

Колишній голова Валерій Асадчев подякував усім за роботу й пообіцяв лобіювати інтереси Полтавщини у Києві. Сказав, йому не соромно передавати область:

"Вона практично без боргів, з виконаними бюджетами, з перевиконаним бюджетом уже цього року. Думаю, ця робота буде продовжена і примножена. Бажаю це новій команді. Часи військових протистоянь влади й опозиції повинні закінчитися, щоб держава міцніла".

Нового губернатора привітали мери Полтави й Кременчука. Мер обласного центру Андрій Матковський ще й подякував Валерію Асадчеву, що той нарешті йде з посади:

"Чесно кажучи, сьогодні той день, про який я як міський голова, думаю і вся полтавська громада, мріяли уже декілька років. У мене є, що сказати попередній владі і Валерію Михайловичу, але ми виховані в християнських традиціях. Тому тільки хочу подякувати йому, що він покидає Полтаву. Краще б це було рік чи два роки тому. Думаю, сьогодні закінчиться протистояння між міською і обласною владою, ми об"єднаємо всі зусилля. З великим задоволенням вітаю Олександра Васильовича з призначенням на цю відповідальну посаду".

Новопризначений голова області Олександр Удовіченко запросив усіх до конструктивної співпраці:

"Держава нині переживає складні часи є багато проблем, які багато помилок було зроблено за минулий період і особливо за останні два роки. Сьогодні ми маємо в економіці велике падіння, але треба рухатися далі. Усе що було учора й позавчора, то в минулому, а ми повинні рухатися далі, об"єднатися і відстоювати інтереси Полтавщини, громад. Тому запрошую всіх ставити на перше місце інтереси регіону, а вже потім партійні і так далі. Думаю, відновимо програми розвитку сільського господарства, які були пригальмовані на п"ять років. Треба достойно відзначити 65-ліття Перемоги".

Удовіченко вже два роки був губернатором Полтавщини за президентства Леоніда Кучми. Його вважають найвпливовішим політиком регіону.

Народився на Харківщині, має двох уже одружених синів. Кар"єру робив у Полтаві. Очолював обласний комсомол. Після розпаду Радянського Союзу пішов у банкіри - керував в області "Приватбанком". Звідти його забрали на посаду голови ОДА. За помаранчевої влади став головою Полтавської обласної ради, замінивши на цій посаді БЮТівця Володимира Марченка.

Торік Удовіченко офіційно задекларував понад 200 тис. грн заробітку. Із нерухомості його родина має власний двоповерховий будинок у селі Розсошенці, квартиру в Полтаві площею 115 кв. м та гараж. Старший син Сергій Удовіченко працює суддею в Адлміністративному суді Полтави, молодший Максим - у кредитному центрі "Приватбанку". Дружина – економіст на "Алмазному заводі".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Полтавщині представили нового губернатора – регіонала Олександра Удовіченка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути