четвер, 11 січня 2018 13:18

Польща заявила, що може вийти з Євросоюзу

Польща заявила, що може вийти з Євросоюзу
Польща вийде з ЄС, коли перестане отримувати дохід від ЄС. Фото: uznayvse.ru

Польща може вийти з блоку, якщо перестане отримувати дохід від Євросоюзу. Про це повідомив глава Євроради Дональд Туск в інтерв'ю Tygodnik Powszechny.

За його словами, для польської партії "Право і Справедливість" перевага в ЄС зводиться тільки до платіжного балансу. При цьому Польща повністю ігнорує інші переваги - загальний ринок, правопорядок, гарантію безпеки, передає AFP.

"Поки ми не є чистим спонсором, гра для них коштує свічок. Тому я можу легко уявити ситуацію, що коли в якийсь момент Польща опиниться серед нетто-платників, уряд вирішить, що настав час запитати поляків, чи хочуть вони залишатися в ЄС, та почнуть працювати над тим, щоб ті прийшли до висновку про анулювання членства"- розповів Дональд Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск: Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною

У грудні 2017 року Брюссель активував статті 7 договору Євросоюзу. Причиною стали "системні загрози" від влади, спрямовані на порушення незалежності польських судів.

Нинішня польська влада скептично ставиться до Євросоюзу і має амбіції світового гравця. Таку думку висловив Володимир В'ятрович. За його словами, для Польщі Качинського немає шансів в рамках Союзу. Це глобальний гравець, з яким повинні рахуватися на світовому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Польща заявила, що може вийти з Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути