вівторок, 17 вересня 2013 00:20

Польща і Німеччина найбільш зацікавлені в асоціації ЄС і України - експерт

Польща і Німеччина найбільш зацікавлені в асоціації ЄС і України  - експерт
Олександр Рар Фото: newsbalt.ru

Асоціація України з ЄС настільки не цікавить більшість європейців, що навіть прикро про це говорити, однак дві країни представляють собою виключення .

Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив відомий німецький політолог, старший радник президента німецько-російської Зовнішньоторговельній Палати Олександр Рар.

"В Україні часто представляють європейську політику такою, особливо за останні дні і тижні, як ніби вона тільки й говорить про Україну. Ця тема настільки не цікавить більшість європейців, що навіть прикро про це говорити" , - зазначив він.

"Але є все-таки дві країни , найбільше зацікавлені в тому , щоб асоціація з Україною була підписана - це Польща і Німеччина , оскільки ці дві країни фактично визначають східну політику Європейського Союзу. Чехія, скажімо, Фінляндія також мають інтерес до східного напрямку політики ЄС , але не такий (як вищеназвані країни)", - додав Рар.

Наприкінці листопада цього року у Вільнюсі відбудеться саміт " Східне партнерство" , на якому Україна та ЄС , можливо , підпишуть Угоду про асоціацію. Перешкодити цьому можуть невиконані Україною важливі умови: верхівкою цього айсберга залишається проблема Тимошенко , яка до цих пір знаходиться в ув'язненні.

Зараз ви читаєте новину «Польща і Німеччина найбільш зацікавлені в асоціації ЄС і України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути