Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2023 23:38

Польща спростила ввезення безпілотників в Україну

Польща спростила ввезення безпілотників в Україну
Польща спрощує експорт БПЛА в Україну. Фото: Мілітарний

Уряд Польщі спростив ввезення безпілотників в Україну. Саме в цій країні волонтери закуповують основні обсяги БПЛА.

Експорт дронів із території Польщі в Україну може здійснюватися на основі загального дозволу, наданого міністром розвитку і технології Польщі, повідомляє Міністерство економіки України.

Дозвіл стосується лише певної категорії дронів, визначених у розпорядженні: безпілотних літальних апаратів, призначених для контрольованого польоту за межами прямої видимості оператора, з максимальною тривалістю принаймні 30 хвилин, але менше ніж одна година, і призначених для зльоту та обслуговування. Стабільний керований політ у разі поривів вітру щонайменше 46,3 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили прототипи українських підводних безпілотників

Загальний дозвіл не надають у разі якщо експортер або постачальник знає або був поінформований про те, що зазначені БПЛА призначені або можуть бути повністю або частково призначені для використання у зв'язку з розробкою, виробництвом, поводженням, експлуатацією, обслуговуванням, зберіганням, виявленням, ідентифікацією або розповсюдженням хімічної, біологічної або ядерної зброї, або у зв'язку з розробкою, виробництвом, обслуговуванням або зберіганням ракет, здатних доставляти таку зброю.

Дозвіл не надається і в разі використання їх як частин або компонентів озброєнь, експортованих без або з порушенням необхідного дозволу.

"Рішення уряду Польщі сприятиме прискоренню постачання БПЛА на фронт, посиленню обороноздатності України та прискорить перемогу над агресором", – зазначив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

Україна може створити десятки тисяч нових дронів, але якщо не буде навчених інструкторів то ця техніка не зможе працювати на фронті

З початку повномасштабного вторгнення в Україні було створено 10 нових навчальних центрів. На думку росіян, головними та найефективнішими з яких є Dronarium (Руслан Беляєв), "Крук" (Віктор Таран) та Боривітер (Ігор Федірко).

Загалом навчальні центри підготували 7 тис. військових операторів БПЛА.

Зараз ви читаєте новину «Польща спростила ввезення безпілотників в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути