четвер, 11 серпня 2011 10:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Польща готує сигнал Януковичу з приводу Тимошенко

Польща готує сигнал Януковичу з приводу Тимошенко

Віце-голова комісії закордонних справ польського Сейму, член парламентської підкомісії з питань "Східного партнерства" Роберт Тишкевич впевнений, що арешт Юлії Тимошенко не сприятиме швидкому укладенню угоди про асоціацію України з ЄС та запровадженню безвізового режиму для українців.

Про це повідомила прес-служба Тимошенко.

"Увесь Європейський Союз має сумніви щодо обґрунтованості цього затримання, а також бачить політичне тло цієї події. Я особисто здивований тим, що за дії, які Тимошенко виконувала на посаді прем'єр-міністра української держави, її притягують до кримінальної відповідальності", - зазначив Тишкевич в інтерв'ю радіо "Свобода".

За його словами, згідно з європейським стандартами, у таких випадках застосовується конституційна відповідальність, тобто людина відповідає перед конституційним судом.

Тишкевич заявив, що польська громадська думка занепокоєна затриманням Юлії Тимошенко, оскільки дуже очевидний політичний контекст цієї події: "Це непокоїть Польщу, адже Польща послідовно підтримує європейський вибір України і старається підтримувати прагнення України збудувати якнайкращі стосунки з Європейським Союзом. Польща занепокоєна тим, що ця подія може дестабілізувати ситуацію в Україні, а також може сповільнити процес укладення договорів про асоціацію України з ЄС та про безвізовий рух".

Польський політик зауважив, що наступного тижня відбудеться засідання польського парламенту, і "можна сподіватися, що з приводу цієї ситуації з боку польських парламентарів буде якийсь сигнал".

Нагадаємо, раніше керівництво США висловило занепокоєння розвитком подій навколо колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко. Як заявив представник держдепартаменту Марк Тонер, американська влада має намір надалі уважно стежити за судовим розглядом справи Тимошенко.

Також президент Європейського парламенту Єжи Бузек висловив свою стурбованість через арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко і закликав Україну дотримуватися принципів і спільних цінностей, що визначають відносини Києва і Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «Польща готує сигнал Януковичу з приводу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути