пʼятниця, 17 грудня 2021 12:22

Половина українців готова чинити спротив Росії - опитування

Половина українців готова чинити спротив Росії - опитування
Кожен третій готовий чинити спротив зі зброєю в руках. Фото: Reuters

У разі відкритого нападу Росії чинити опір у той чи інший спосіб готова половина українців. Кожен третій – зі зброєю в руках.

Про це йдеться у результатах всеукраїнського опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 3-11 грудня.

"У грудні 2021 року КМІС ставив респондентам запитання: "У разі здійснення збройної інтервенції з боку Росії у ваше місто чи село, чи вдалися б ви до якихось дій і якщо "так", то яких саме?". Загалом, результати опитування засвідчують, що українці чинитимуть опір російським інтервентам", - йдеться у повідомленні.

33,3% готові чинити збройний опір. 21,7% готові опиратися шляхом участі в акціях громадянського опору. Загалом тим чи іншим способом чинити опір готові 50,2% українців.

14,8% виїхали б у безпечніший регіон. 9,3% виїхали б за кордон. 18,6% нічого б не робили. 12,1% не визначилися із відповіддю, 1,1% відмовилися відповісти на запитання.

Готовність чинити опір варіюється від 60,5% на Заході до 37,2% на Сході. Готовність чинити збройний опір – від 39,7% на Заході до 25,6% на Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми можемо піти на компроміс з Росією, але його має сприйняти народ - Данілов

Вибірка опитування репрезентує доросле населення України. До опитування не включили окуповані території.

7 грудня українська розвідка повідомила, що позиції російських окупантів на Донбасі посилюють додатковими 122-мм самохідними артилерійськими установками, танками та бойовими машинами піхоти. На передових позиціях ворог також збільшив кількість снайперських пар у готовності атакувати українські позиції для втрат в особовому складі Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Половина українців готова чинити спротив Росії - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути