Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2019 09:48

Політв'язню Бекірову не допомагає інсулін

Політв'язню Бекірову не допомагає інсулін

Кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого утримують у СІЗО в анексування Сімферополі, не допомагає призначений після медичного огляду інсулін. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крім.Реаліі".

Як зазначається, Бекирова вчора, 15 лютого, в СІЗО відвідав адвокат Іслям Веліляєв. Він розповів, що у політв'язня зберігається підвищений рівень цукру в крові, а також з'явилися болі в серці.

"Він постійно скаржиться на здоров'я. У нього постійно високий тиск, і рівень цукру. Це при тому, що йому три рази в день роблять ін'єкцію інсуліну. Раніше, коли він брав таблетовані препарати від цукру, вони йому допомагали - рівень цукру був в межах норми. Крім того, з-за того, що йому колять інсулін, у нього з'явилися болі в серці і задишка. інсулін, як відомо, дає навантаження на серце. Спить він, як і раніше, сидячи, так йому легше ", - пояснив адвокат.

У зв'язку з цим захист сумнівається в доцільності призначених Бекірова препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Кримські кати підсадили політв'язня на інсулін

"Поясню, як відбувається прийом інсуліну: він підходить до дверей і через" годівницю "(невеликий отвір в двері, через яке укладеним дають їжу, - ред.) Йому колють інсулін. Що знаходиться в цьому шприці він не знає, але ефекту від нього ми не бачимо ", - сказав адвокат.

Захист планує домогтися вивезення Бекирова в одну з міських лікарень Сімферополя для повторного медичного огляду. Однак плановий огляд Бекирова можна провести тільки через три місяці.

"Ми будемо щодня писати всілякі скарги і клопотання слідчому і керівництву СІЗО про те, щоб його якомога швидше вивезли в лікарню для огляду", - підкреслив адвокат.

Раніше український омбудсмен Людмила Денсова заявляла, що Російська Федерація приховує дійсний стан здоров'я громадянина України Едему Бекирова, заарештованого в анексування Криму, і таким чином порушує права людини.

7 лютого "Київський райсуд" Сімферополь продовжив арешт кримськотатарському активісту Едему Бекірова до 12 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язню Бекірову не допомагає інсулін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути